Bezohlednost řidičů

Je až s podivem, kolik řidičů si z ulic našeho města dělá závodní dráhu. Zejména se to týká ulic Armádní a Topolová, které, bohužel, k nepřiměřené rychlosti přímo vybízejí. Jedná se o dlouhé, relativně rovné úseky. Nerespektování povolené rychlosti v obci, zejména na těchto dvou komunikacích, je alarmující o to víc, že obě probíhají kolem MŠ Sluníčko. 

Bohužel se toto nerespektování rychlosti netýká pouze řidičů osobních vozidel, ale také některých řidičů autobusů, z nichž některé se navíc za zastávkou „Milovice – Topolová“ otáčejí a vracejí se ulicí Topolovou zpět. Opět mnohdy nepřiměřenou rychlostí.

Některé autobusy se neotáčejí, ale k návratu využívají ulici Tyršovu, která je s Topolovou souběžná. Tuto ulici byly zvyklé používat maminky s kočárky při cestách na nákup, na procházku. Bývala to klidná, téměř nevyužívaná komunikace. V současné době však zde někteří řidiči jezdí nejen rychle, ale také bezohledně, vyhýbají se dírám na komunikaci způsobem, že ohrožují ostatní účastníky silničního provozu, zejména chodce a zřejmě předpokládají, že bychom i s kočárky měli skočit do nejbližšího příkopu.

Stejný problém pak má i část ulice Topolová podél čerpací stanice, která byla využívána nejen maminkami s kočárky, ale také in-line bruslaři a běžci. Zde se někteří řidiči zřejmě domnívají, že nejsou v obci, a tak osmdesátikilometrová rychlost není výjimkou. A stejnou rychlostí pak po odbočení pokračují do centra města.

Děkuji všem uvědomělým řidičům, kteří respektují dopravní předpisy a berou ohledy na ostatní účastníky silničního provozu.

Diskusní téma: Bezohlednost řidičů

Policie

A co s tímto zjištěním v Topolové a Tyršově ulici dělá policie ??

Re: Policie

ten článek spíš vypovídá o kvalitě komunikací, což bude problém vlády města než policie

Přidat nový příspěvek