Dopis Vozkovi, primátorovi statutárního města Most

Pokud byste, pane Vozko, z té záplavy informací nebyl moudrý, prozradím Vám, že od června 2010 chceme s rodiči po městu stále stejnou věc, a tou je plné pokrytí požadavků rodičů na umístění malých dětí (nejpozději od 3 let věku) v mateřských školkách tak, jak je to běžné bez "mosteckých tahanic" ve všech okolních městech. Toto by mělo být zajištěno do 1. 9. 2011, aby se už neopakovaly další stovky nepřijatých dětí do školek.
To znamená, že někdo na městě bude muset začít intenzivně pracovat, zjistit kolik dětí půjde k zápisu letos (jsou města, která si kvůli tomu udělala dokonce jakýsi předzápis) příští rok atd., kolik jsou kapacity školek a kolik jich je třeba dobudovat. Pak je třeba rozhodnout, jakou formou kapacity vybudovat (ve školách to bude patrně nejlevnější a nejrychlejší). Peníze si na to jistě dokážete sehnat, když tak směle navrhujete na zastupitelstvu 80 milionovou investici do Chanova. Následně můžete pokračovat se znovuvybudováním dětských hřišť, kterých jste 50 % bez jakékoli logiky dokázali malým dětem v Mostě zlikvidovat pro zcela pochybnou úsporu za údržbu.
Pokud těchto několik relativně jednoduchých úkonů nejste s Vaším týmem schopen zvládnout, doporučujeme Vám to stejné, co pí Boudové, běžte dělat něco, co bez problémů a bez „poprav" zvládnete. Rodiče a děti potřebují urgentně skutečné řešení a je jim jedno, jestli to dokáže Franta nebo Pepa. Most není město určené k útlumu (viz vaše předchozí působiště), ale k rozvoji.
 
Pěkné odpoledne přeje
 
Tomáš Seidl

 

Datum: 16.2.2011 16:00:38