Mostecký deník: Mniši hrozí soudem Mostu kvůli prodeji Repre

  • přečetli jsme, neboť celá causa je mnohem..., zajímavější než se může na první pohled zdát, a to i těm, kdo nemusí "vracení majetků církvím" vítat. Jenže by se přitom neměla směšovat trestná činnost a odpovědnost jako cesta k nápravě. Zvl. když zákony tak nějak stále platí,nebo by to tak aspoň mělo být, pro všechny. Dokonce i pro ty, co patří do movitějších pater společnosti, tu mosteckou nevyjímaje. Tedy jde-li z majetkového statutu vyvozovat cokoliv jiného než zase hrubou statistiku o jeho přehledu.... Ale vše má svůj čas a vývíjí se. 
  • MD, 19. 1. 2012:

    Radnice, která řádu nedala ani korunu, nařčení odmítá a na pozemcích připravuje s kupcem výstavbu miliardového obchodního a společenského centra.

    Řád minoritů chce podat žalobu na město Most kvůli prodeji kulturního domu Repre. Proslulá církevní komunita, která měla ve starém Mostě svůj klášter, si dělá vlastnický nárok na pozemky pod Repre, které město předloni prodalo i s budovou za 28 milionů korun firmě Crestyl. ... více mostecky.denik.cz/zlociny-a-soudy/mnisi-hrozi-soudem-mostu-kvuli-prodeji-repre.html

  • více také na "Causa Repre" v Mostě